Schoolschaken

Woensdag 8 november jl. waren er 9 kinderen uit de bovenbouw actief in het atrium in Ter Reede! Zij deden daar mee aan het schaakteamtoernooi. Voor sommigen (Quinn, Melle, Martin en Finn) was dat de eerste keer. De anderen (Ryan, Stepan, Roan, Stijn en Finjan) hadden er al ervaring mee.
Het eerste team haalde een knappe 3e plaats en mag daardoor naar het Zeeuws Kampioenschap in Terneuzen (maart 2018). Dat kwam vooral doordat de laatste partij na véél spanning- werd gewonnen én doordat Finjan ontdekte dat er een verkeerde uitslag was doorgegeven aan de wedstrijdleiding. Roan had dankzij een geniale opening zijn potje supersnel gewonnen!
Stijn, Martin, Finjan, Stepan en Roan gaan onze school  dus vertegenwoordigen op dat ZK. We zijn benieuwd hoe dat dan zal gaan.
Het andere team eindigde op een mooie 10e plek; deze kinderen kunnen nog 2 of zelfs 3 jaar mee gaan doen aan dit schaaktoernooi