LEVO-dag “Mooi”

Donderdag 18 januari was er weer een LEVO-dag, het thema was “Mooi”.

Mooi, wat is dat precies? Niet iedereen vindt dezelfde mensen, gezichten en gebouwen mooi. Wat jij mooi vindt, kan heel erg verschillen van wat een ander mooi vindt. Dat begint al bij je lievelingskleur of je lievelingsgetal. Ook zijn er verschillen in de opvatting van schoonheid in de diverse culturen en religies. We geven allemaal een andere betekenis aan wat mooi is. Daarom is het een prachtig levensbeschouwelijk thema. Juist omdat iedereen zijn eigen oordeel heeft over wat mooi is of juist niet mooi, kun je die betekenissen uitwisselen, en van daaruit nog eens kijken naar mooi. Dat is mooi meegenomen! Er was een verkiezing van het mooiste op aarde. Iedere klas heeft iets gepresenteerd voor de jury. Klik hier voor de foto’s.