Project “Gezondheid”

De komende weken werken we op school over het thema ‘gezondheid’.
Op maandag 5 maart hebben we het project officieel met de hele school op het plein geopend. Er waren twee dansers van DIOS die ons een gezonde workout en dans demonstreerden, waarbij iedereen actief meedeed!
Komende drie weken zullen we elke maandagochtend starten met een gezonde activiteit op het plein! Ook in de groepen zullen we volop gezond bezig zijn en veel leren over onze gezondheid! We hebben tijdens deze periode ook een aantal gasten binnen onze school die binnen het project verschillende dingen zullen laten zien met betrekking tot gezondheid! Meester Sjef Hermans komt met zijn gitaar ons muzikaal verwennen met gezonde liedjes. Ook hebben we bijvoorbeeld in de onderbouw bezoek gehad van de tandartsassistente en weten we al veel meer over een gezond gebit!
Op 27 maart van 17.00 uur tot 19. 00 uur zal de afsluiting zijn van het project en bent u van harte welkom om te komen kijken! De uitnodiging volgt!

# Klik hier voor de foto’s van de opening en de gezonde activiteiten op het plein op maandagochtend.

# Klik hier voor de foto’s van de muzieklessen van meester Sjef.

# Klik hier voor de foto’s van de gastlessen tandenpoetsen.

# Klik hier voor de foto’s van de danslessen.

# Klik hier voor de foto’s van het spelen in de hoeken en de klassen rondom het thema gezondheid.

# Klik hier voor de foto’s van de gastles in de groepen 5 van een praktijkbegeleider.

# Klik hier voor de foto’s van de gastles gegeven door de assistente van de dierenarts. Maandag 12 maart kwam een assistent van dierenarts praktijk de Ark in Vlissingen bij ons op bezoek.  Ze heeft de zieke dieren (knuffels van de kinderen ) onderzocht en soms een verbanden aangebracht of advies gegeven voor medicijnen. ’s Middags mochten alle kinderen hun eigen knuffel nog onderzoeken en verbandjes plakken. Dit vonden ze super leuk…en uiteindelijk zijn alle dieren weer gezond mee naar huis gegaan.

# Maandag 19 maart is de mama van Isa uit basisgroep D in de klas geweest. Zij is verpleegkundige en had allerlei verbanden meegenomen. Klik hier voor de foto’s.

# Op maandag 19  maart kwam er een baby en een kraamverzorgster bij ons in de klas. Baby Joah het neefje van juf Marlisa en kraamverzorgster Nicole van kraamcentrum Dat. De baby mocht bij ons in de klas in bad. We vonden het heel leuk dat ze bij ons in de klas waren. We hebben ook nog een filmpje gekeken van het boek ‘Wat zit er in je buik, mama’ http://app.wepboek.nl/nl/weboek/prentenboek/wat-zit-er-in-je-buik-mama/42  Klik hier voor de foto’s.

# Dinsdag 20 maart  hebben we gezonde smoothies gemaakt samen (basisgroep c en groep 6a). Wat hebben de kids genoten van het samenwerken, samen het fruit en de groente snijden en dan daarna de heerlijke smoothie opdrinken. De meeste kinderen hebben genoten van een enorm gezonde smoothie met banaan, sinaasappelsap, kiwi, appel, rode bietjes, spinazie en een klein beetje honing. Klik hier voor de foto’s.

# In de groepen 6 zijn er speeddates georganiseerd. De kinderen en juffen van groep 6 vonden het geweldig dat deze lieve mensen wat over hun beroep in de zorg kwamen vertellen en laten zien. Klik hier voor de foto’s.

 # Twee kinderen uit groep 6B waren zo enthousiast over een les over de spijsvertering, dat ze er zelf een spel van gemaakt hebben. Hoe leuk is dat!
Sjoukje vond het onderwerp gezondheid zo interessant, dat ze er een zelf gemaakte presentatie in de klas over wilde geven. Ook zat er een quiz bij en liet ze een haar zien door de microscoop. Aan het eind van deze leerzame en leuke quiz kregen de kinderen een gezonde traktatie. Leren = Leuk !  Klik hier voor de foto’s.# Bezoek in basisgroep A.  Maandag 19 maart kregen de kleuters van Ba bezoek van een cardio-verpleegkundige. Zij vertelde ons hoe belangrijk ons hart is, hoe het werkt en hoe we er goed voor moeten zorgen. Natuurlijk gingen we ook bij elkaar luisteren naar het hart. Woensdag 21 maart kwam er ook nog een verpleegkundige in de klas. Zij kwam ons leren hoe we  pleisters moesten plakken op wondjes en verbanden aanleggen.  Al gauw waren alle kleuters “ingepakt” in verband. Gelukkig waren ze niet echt gewond! Klik hier voor de foto’s.# Vrijdag 23 maart kregen de kinderen van de groepen 7 een gastles van een verloskundige en een van een medewerker van kraamcentrum DAT. Klik hier voor de foto’s.

# Op maandag 26 maart hebben basisgroep D met juf Dineke en groep 6b met juf Barbara, samen heel veel fruit geschild, gepeld en gesneden. Daar maakten de kinderen een spiesje van, of soms wel twee, en daarna peuzelden ze dat lekker op. Dat deden ze in het kader van ons project ‘Gezondheid’. Het leuke was dat veel kinderen elkaar al kenden van het voorlezen. Ze hebben heerlijk met elkaar gekletst en gewerkt. Klik hier voor de foto’s.

# Klik hier voor de foto’s die zijn gemaakt tijdens de afsluiting van het project.