Project “Gezondheid”

De komende weken werken we op school over het thema ‘gezondheid’.
Op maandag 5 maart hebben we het project officieel met de hele school op het plein geopend. Er waren twee dansers van DIOS die ons een gezonde workout en dans demonstreerden, waarbij iedereen actief meedeed!
Komende drie weken zullen we elke maandagochtend starten met een gezonde activiteit op het plein! Ook in de groepen zullen we volop gezond bezig zijn en veel leren over onze gezondheid! We hebben tijdens deze periode ook een aantal gasten binnen onze school die binnen het project verschillende dingen zullen laten zien met betrekking tot gezondheid! Meester Sjef Hermans komt met zijn gitaar ons muzikaal verwennen met gezonde liedjes. Ook hebben we bijvoorbeeld in de onderbouw bezoek gehad van de tandartsassistente en weten we al veel meer over een gezond gebit!
Op 27 maart van 17.00 uur tot 19. 00 uur zal de afsluiting zijn van het project en bent u van harte welkom om te komen kijken! De uitnodiging volgt!

Klik hier voor de foto’s van de opening.

Klik hier voor de foto’s van de muzieklessen van meester Sjef.

Klik hier voor de foto’s van de gastlessen tandenpoetsen.

Klik hier voor de foto’s van de danslessen.

Klik hier voor de foto’s van het spelen in de hoeken en de klassen rondom het thema gezondheid.

Klik hier voor de foto’s van de gastles in de groepen 5 van een praktijkbegeleider.

Klik hier voor de foto’s van de gastles gegeven door de assistente van de dierenarts. Maandag 12 maart kwam een assistent van dierenarts praktijk de Ark in Vlissingen bij ons op bezoek.  Ze heeft de zieke dieren (knuffels van de kinderen ) onderzocht en soms een verbanden aangebracht of advies gegeven voor medicijnen. ’s Middags mochten alle kinderen hun eigen knuffel nog onderzoeken en verbandjes plakken. Dit vonden ze super leuk…en uiteindelijk zijn alle dieren weer gezond mee naar huis gegaan.

Maandag 19 maart is de mama van Isa uit basisgroep D in de klas geweest. Zij is verpleegkundige en had allerlei verbanden meegenomen. Klik hier voor de foto’s.