Spaarbuizenactie

De kinderen van de leerlingenraad hebben een nieuw goed doel gekozen voor de spaarbuizenactie. Het nieuwe goede doel is geworden “Kinderen van Nieuw Aurora”.

Graag roepen we u op om op maandagmorgen een kleine bijdrage aan uw zoon/dochter mee naar school te geven, want iedere maandagmorgen gaat de Spaarbuis rond. Met deze actie proberen we de kinderen mee te geven dat we op deze aardbol ook een zorg naar elkaar hebben. U spaart toch mee …?
Hieronder treft u een schrijven aan van de stichting  “Kinderen van Nieuw Aurora” waarin zij zich kort voorstelt en beschrijft wat de eerstvolgende prioriteiten zijn.

Stichting Kinderen van Nieuw Aurora

Wij zijn een stichting die als doel heeft basisscholen en kinderen in het binnenland van Suriname, te beginnen in Nieuw Aurora, kansen te geven zich te kunnen ontwikkelen.

Om dat voor elkaar te krijgen kunnen ze onze hulp goed gebruiken. Binnen een jaar tijd hebben we al twee containers vol met kinder- en sportkleding, speelgoed, knuffels, schoolmateriaal en  meubilair naar Suriname kunnen brengen. Daar hebben we de 300 kinderen van het dorp Nieuw Aurora erg blij mee gemaakt.

Een grote wens is een computerlokaal op de school. Helaas heeft het dorp geen geld voor het opwekken van elektriciteit. Daar gaan wij ze mee helpen door voldoende geld in te zamelen voor een complete zonnepaneleninstallatie en een computerlokaal. Zon is er genoeg en als dat lukt dan heeft de school elke dag elektriciteit en kunnen de kinderen op internet. De kinderen van de scholen in Nieuw Aurora en Zeeland kunnen dan met elkaar communiceren, wie weet wat daar weer uit voort komt…..

De voorzitter van de Stichting, Pim van Kampen, zal deze zomer er in Suriname persoonlijk op toezien dat alles goed gaat op een duurzame manier en het geld besteed wordt aan zonnepanelen en computers zodat de kinderen na de zomervakantie ook met computers kunnen werken en leren.

Kijk ook op www.kinderenvannieuwaurora.nl  of op onze Facebookpagina ‘Kinderen van Nieuw Aurora’.