Week tegen het pesten

In de ‘Week tegen Pesten’ is er in alle groepen aandacht besteed aan dit onderwerp. Natuurlijk is dit onderwerp niet alleen in de Week tegen Pesten onder onze aandacht, ook op andere momenten komt dit terug.

In de basisgroepen zijn prentenboeken aangeboden; hieronder ziet u welke boeken onder andere zijn gebruikt.
                 

Het boek van Haas en Mol  is tevens aangeboden in groep 3. Misschien leuk om een van de boeken nog eens thuis te lezen met uw kind.

In groep 4 hebben de kinderen een verhaal gehoord over dinosaurussen: Wijze raad van Dyplo.

In de bovenbouwgroepen zijn er verschillende activiteiten geweest. De kinderen hebben een lied gehoord van een zangeres; Joyce Rising. Zij  schreef dit nummer (Proud to be me) omdat ze wil laten zien dat iedereen trots kan zijn op zichzelf (ook al wordt het kind eventueel gepest). Ook hebben kinderen het complimentenspel  gespeeld, is er voorgelezen, naar school tv gekeken en is er natuurlijk veel over het onderwerp pesten gesproken. Wat is nu bijvoorbeeld het verschil tussen plagen en pesten?