Kinderboekenweek

De kinderboekenweek met als thema “Vriendschap; Kom erbij” was gevuld met tal van leuke en leerzame activiteiten.

De kinderboekenweek is geopend door de leerlingen van de groepen 8. Zij hebben voor de groepen 3 tot en met 7 een sketch opgevoerd “De BFF-shop”. De kinderboekenweek is voor de basisgroep kinderen geopend door juf Dineke, zij heeft voorgelezen uit het boek “Samen kunnen we alles”.

De groepen 5 hebben vrijdagmiddag 5 oktober een bezoek gebracht aan de bibliotheek. In het kader van de kinderboekenweek hebben ze een vriendentest gedaan. Uit deze test kwam naar voren wat voor boeken kinderen graag lezen. Daarna gingen ze ‘speeddaten’ met boeken van hun keuze.
Daarna mochten ze op een reuzeposter hun favoriete boek schrijven. We hebben voor in de klassen nog een vriendenboekje gekregen met de titel: ‘Met boeken maak je vrienden!’

Woensdag 10 oktober was het weer opa- en oma lezen voor de groepen 1 tot en met 4. De opa’s, oma’s en kinderen hebben enorm genoten.
In de bovenbouw was het die woensdag ook spannend, daar was namelijk de voorleeswedstrijd voor de groepen 5/ 6 en 7/ 8. Wat werd er weer goed voorgelezen, de jury heeft na een uitgebreid beraad voor de groepen 5 en 6 Xem als winnaar aangewezen. Bij de groepen 7 en 8 heeft Finjan gewonnen, hij mag deelnemen aan het Vlissingse Voorleeskampioenschap.

Vrijdag 12 oktober zijn er weer vele kilometers gelezen tijdens de langleesdag. De groepen 5 tot en met 8 hebben de hele dag gelezen, de groepen 4 een hele ochtend en de groepen 3 hebben alvast geoefend voor volgend jaar, zij hebben een heel uur achter elkaar gelezen. In de basisgroepen heeft juf Marije van de (bibliotheek) voorgelezen uit het boek “Verboden voor olifanten”.

Klik hier voor alle foto’s van de activiteiten van de kinderboekenweek.