Voorleeswedstrijd

Door: Ania en Finjan

Het begon door je op te geven bij de voorrondes en dan gingen degenen die zich opgegeven hadden en die gingen een stuk voorlezen aan de klas. Uiteindelijk werd de beste gekozen en die mocht naar de hal. In de hal werd de finale gehouden. Er stond een stoel uit de bibliotheek klaar en daar mochten de winnaars van de klassen gaan zitten en daarin voorlezen. De groepen 5 en 6 tegen elkaar en de groepen 7 en 8. Er was een jury aanwezig en je moest aan alle groepen 5 en 6 voorlezen als je gewonnen had in groep 5 of 6.

Bij 5a was er een winnaar Dejan. Hij vond het spannend. Hij had wel het gevoel dat veel mensen naar hem luisteren. Ze vonden het leuk. Het was een eerlijke wedstrijd en het ging heel goed. Bij 5b was de winnaar Xem. Leuk om naar anderen mensen te luisteren en om zelf te doen. Ook leuk om de jury te zijn vonden veel kinderen.Bij 6a was de winnaar Madelaine ging het ook wel goed. Iedereen vond het leuk. Ze zijn heel sportief bij als ze verliezen.Ze vonden wel bijna allemaal het Dagboek Van Een Muts het leukst. In groep 6b was de winnaar Nicky. Een paar kinderen vonden het saai om zo lang te luisteren. Maar iedereen vond het leuk om leuke en spannende verhalen te luisteren. Ze leren nieuwe boeken en verhalen. Als je gewonnen had in groep 7 of 8 dan moest je aan die klassen voorlezen. De winnaars van groepen 7 en 8 waren: Felien uit 7a iedereen vond dat ze goed op toon las en goed luisterde. Een paar kinderen waren de jury. Alle lezers vonden het spannend. Ze hadden goede lezers en veel plezier, Yara uit groep 7b vonden ze net als iedereen leuk. Ze hadden goed geluisterd en hadden plezier, Ania uit groep 8a en Finjan uit groep 8b. Je moest voorlezen en de jury moest bepalen wie er de beste was. Toen ze dat gingen bespreken was er een toneelstuk dat werd opgevoerd door de leraren. Het toneelstuk was van een verhaal van Jip en Janneke. Een leraar las voor en de anderen leraren speelden een toneelstuk en iedereen vond het grappig. Uiteindelijk kwam de jury het kamertje uit en ging meester Rob op het podium uitleggen dat iedereen het heel goed gedaan had, maar hij begon met een heel flauw grapje dat hij zei:´De winnaar……… vertel ik later.´ Dat was heel flauw en uiteindelijk na zijn verhaal gingen de kinderen op tafels en stoelen roffelen en werd de winnaar bekend gemaakt:´ De winnaar van de voorleeswedstrijd is geworden……… Finjan!!!´ De hele klas en ik waren door het dolle heen en ik kreeg een oorkonde. Ik mag  nu naar de Vlissingse voorleesronde en als ik daar in de top 2 of 3 eindig mag ik door naar de Walcherse voorleeswedstrijd en dan naar de Zeeuwse en als laatste naar de Nederlandse. Ik mag dromen dat ik zo ver kom, maar het is niet onmogelijk. Toen we na de finale terug naar de klas gingen scandeerde de hele klas mijn naam:´Finjan Finjan Finjan!!!!!!!´ Het gaf mij een super fijn gevoel en ik was echt super blij. Ik had ook al gewonnen in groep 6, maar toen mocht je niet door en dan is het nog leuker om ook in groep 7 en 8 te winnen en dan ook nog door te mogen. Ik vond het echt heel leuk om te doen en onthoud blijf altijd lezen, want dat geeft je een fijn gevoel.

iedereen was even goed en was blij met de winnaar.