Voorleesontbijt basisgroepen

Woensdag 23 januari zijn alle kinderen van de basisgroepen naar het voorleesontbijt in CineCity geweest. Het voorleesontbijt was georganiseerd door de Zeeuwse Bibliotheek in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Doel van De Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun sociale vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt hen veel (voor)leesplezier.

Het boek  “Een huis voor Harry” van Leo Timmers, het Prentenboek van het Jaar, is dit jaar het beeld van de landelijke voorleescampagne. Dit boek werd dus ook voorgelezen. Na afloop kregen de kinderen een krentenbol, een appel en een pakje drinken. Klik hier voor de foto’s.