Kinderboekenweek 2019

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen.  Van 2 t/m 13 oktober 2019 staan voertuigen centraal tijdens de Kinderboekenweek: Reis mee!

Wat valt er bij ons op school allemaal te beleven tijdens de Kinderboekenweek?

– Woensdag 2 oktober hadden we een spectaculaire opening. Het schoolplein was veranderd in een treinstation. Mireille, de moeder van Teddie Penning uit groep 8, is conducteur en liet de juffen, meesters en alle leerlingen instappen bij de trein op het juiste perron. Zo konden we de trein nemen naar de Appelmoesstraat, Duckstad en kon je naar perron 9 3/4 voor een ritje met de Zweinstein Express. De Kinderboekenweek werd vervolgens geopend door juf Marienke die incheckte door een grote OV-chipkaart te scannen. Klik hier voor de foto’s van de opening.

– Woensdag 2 oktober werd ook de Leeskeet geopend: een container op het schoolplein waarin alle groepen tijdens De Kinderboekenweek lekker kunnen lezen met hun meester of juf. In de Leeskeet staan een paar banken, liggen kussens, hangen slingers. Kortom; het is een gezellige en unieke plek om te lezen. Klik hier voor de foto’s van de Leeskeet.

– Marije (de moeder van Romy) is van beroep leesconsulent. Zij heeft aangeboden om tijdens de Kinderboekenweek in alle groepen een leesbevorderende activiteit te doen. Voorlezen, boekpromotie, een boekenkring, allemaal activiteiten die ze zo uit haar mouw schudt. En heeft u weleens gehoord van ‘Boekensushi’? De kinderen uit de groepen 5 nu wel, en zij hebben door deze werkvorm heel veel leuke en interessante boeken ontdekt. Klik hier voor de foto’s van de leesbevorderende activiteiten.

– Iedere groep heeft tijdens de Kinderboekenweek een leesactiviteit gedaan met zijn ‘koppelgroep’. Zo hebben de kinderen van de groepen 7 voorgelezen aan de kinderen uit groep 3. Ook mochten de kinderen uit groep 3 aan de groep 7 leerlingen laten horen hoe goed ze al kunnen lezen na een paar weken les in groep 3. Klik hier voor de foto’s van de koppelgroep activiteiten.

– Woensdag 9 oktober is er in de bovenbouw de finale van de Voorleeswedstrijd. Wie worden dit jaar door een vakkundige jury gekozen als voorleeskampioen? Klik hier voor de foto’s.

– In alle groepen zijn er boeken aangeboden rondom het thema ‘Reizen’.

– In de basisgroepen kunnen kinderen spelend leren in een hoek ingericht n.a.v. dit thema. Er is een treinstation in de kleuterhal en er staat een trein.

-De kinderen van de groepen 3 hebben voorgelezen aan hun knuffel. Klik hier voor de foto’s.

– Vrijdag 11 oktober sluiten we de Kinderboekenweek weer af met de Langleesdag. Voor veel meesters, juffen en leerlingen één van de favoriete dagen van het schooljaar. Alles gaat aan de kant. Zitzakken, kussens, dekentjes, ligstoelen en stapels boeken komen de school in, en we liggen lekker de hele dag te lezen. Klik hier voor de foto’s.